FAQ

1. Proč hovězí lůj? 
Hovězí lůj má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Je plný vitamínů, a to konkrétně A, E, D a K2. Protože má strukturu podobnou lidským kožním
buňkám, vstřebává se lépe než krémy z rostlinných olejů. Jeho součástí je kyselina stearová, která vytváří ochrannou bariéru a zadržuje
vlhkost
, a také kyselina olejová, která proniká do hlubších vrstev pokožky, poskytuje hloubkovou hydrataci a má protizánětlivé účinky.

Hovězí lůj neucpává póry, je všestranný a vhodný pro všechny typy pleti, včetně pleti ekzematické nebo citlivé kůže miminek.
 
 
2. Jak se lůj získává?
Lůj vzniká jako vedlejší produkt při chovu zvířat v ekologickém zemědělství. My jej následně odebíráme od českých farmářů z ekologického
zemědělství a zpracováváme v naší dílně v Beskydech.
 
 
3. Je lůj získáván eticky?
Ano. Je pro nás zásadní to, jak zvířata, od kterých lůj získáváme, žila a čím se krmila. Spolupracujeme pouze s českými bio farmáři, kteří ctí
zásady WELFARE (neboli blahobytu zvířat) a udržitelného chovu. Jejich zvířata se 
volně pasou na loukách po většinu roku a v zimních měsících
dostávají kvalitní seno a senáž.
Věříme, že šetrný přístup ke zvířatům a jejich přirozené podmínky života se odrážejí v kvalitě našich produktů. 
 
 
4. Jaká je vůně produktů z hovězího loje? 

Lůj zpracovaný šetrně a při nízkých teplotách má jen velmi jemnou máslovou až oříškovou vůni. Záleží tedy i na tom, co se do kosmetiky přidává.
V našem případě je to např. levandulový nebo heřmánkový extrakt. 

5. Kde a jak se Můj Lůj vyrábí?

Můj Lůj vyrábíme ručně v Beskydech šetrnou metodou, aby se zachovaly veškeré benefity a účinné látky, které v loji jsou. Jakmile obdržíme od farmáře hovězí lůj,
nastává pomalý a dlouhý proces tavení
při nízkých teplotách a následné zpracování. Na konci tohoto procesu máme z hovězího loje kosmetickou surovinu. Ta má nádhernou
zlatou barvu
(ne nadarmo se loji říká tekuté zlato) a po ztuhnutí má čistě bílou barvu. Nakonec ho jemně vyšleháme s Bio jojobovým olejem a případně s Bio bylinnými extrakty.
A pak už je pro vás připraven k odeslání!

 6. Opravdu je lůj vhodný pro všechny typy pokožky včetně ekzematické pleti nebo pleti miminek?

Ano. Všechny složky, které v produktech používáme, jsou 100% přírodní a v BIO kvalitě. Hovězí lůj získáváme od volně se pasoucích krav (Grass-Fed)
z ekologických farem. Jsou krmené trávou, tedy svou nejpřirozenější potravou. Kvalitní strava = kvalitní lůj pro naše produkty.

Veškeré další ingredience vybíráme tak, aby splňovaly vysoké nároky i pro tu nejkřehčí a nejcitlivější pleť. Používáme jen minimum surovin,
protože jsme přesvědčeni, že méně je někdy více.

Hovězí lůj je přirozeně vhodný pro atopiky a citlivou pokožku. Abychom našim zákazníkům dodali ještě větší jistotu, vybrané produkty jsme nechali
testovat a certifikovat přímo pro citlivou pokožku a pokožku miminek 

 
7. Je kosmetika veganská?
Není. Hlavní surovinou našich produktů je hovězí lůj, který vzniká jako vedlejší produkt ekologického zemědělství. Zastáváme ale filozofii
nose-to-tail, která se snaží s úctou a respektem zpracovat vše, co se dá. S jistotou tedy můžeme říct, že kvůli našim produktům 
nebylo poraženo
jediné zvíře
. Známe vegany, kteří kosmetiku z hovězího loje používají. Je to tedy vždy o osobních preferencích.
 
 
8. Můžu lůj používat v těhotenství a po porodu?
Ano. Lůj je 100% přírodní a v BIO kvalitě, je to tedy to nejlepší, co můžete svému tělu dopřát v každé situaci. A to včetně těhotenství nebo
šestinedělí.
 
 
9. Jak má lůj vypadat? Jsou nedokonalosti normální?

Protože lůj vyrábíme pouze z přírodních surovin, můžou se na jeho povrchu objevit jisté nedokonalosti. Ty nejčastěji vznikají při tuhnutí
produktu, jsou naprosto normální a nesnižují kvalitu produktu. 

Konzistence loje se také mění s ohledem na přírodní podmínky, jako je např. teplota. Jeho součástí totiž nejsou syntetické stabilizátory
a emulgátory, které by udržovaly stejnou konzistenci, proto je v létě měkčí a v zimě tužší. 

 
10. Jak se mám o lůj starat? 
Skladujte lůj mimo sluneční záření v teplotě od 5 do 25 stupňů a spotřebujte do data uvedeného na obalu.